Maar liefst 32% van de CO2-uitstoot van onze gemeente is afkomstig van de industrie. Daarom wil het lokaal bestuur Olen bedrijven aanmoedigen om het onderste uit de kan te halen en hun bijdrage aan CO2-emissie te verminderen.

En deze inspanningen mogen beloond worden met de Olense milieuprijs.

Deelnemen is eenvoudig en vraagt weinig tijd

Stuur ten laatste op 10 maart een mail naar mens.ruimte@olen.be: "Ja, ik doe mee"Je ontvangt een korte vragenlijst over je inspanningen. Vul deze in.

Iedereen wint

Elke deelnemer is eigenlijk al meteen een winnaar. Jouw inspanning wordt sowieso bekendgemaakt tijdens de proclamatie in juni en kan als inspiratie dienen voor anderen.

Een werkgroep gaat aan de hand van de antwoorden op zoek naar de onderneming die net dat extraatje meer heeft gedaan. Die mag de milieuprijs 2018 in ontvangst nemen. Grijp dus zeker je kans om jouw project, groot of klein, de aandacht te geven die het verdient.

Een actie in het kader van Olen2020

Begin 2014 besliste de gemeente Olen, net zoals alle andere 28 Kempense gemeenten, het Burgemeestersconvenant te ondertekenen en uit te voeren.

Het Burgemeestersconvenant is een initiatief van de Europese Commissie. Die daagt de lokale overheden uit om tegen 2020 de CO2-uitstoot met 20% te verminderen op het gemeentelijk grondgebied.