De bestendige deputatie van de provincie Antwerpen heeft in de zitting van vanmorgen de aanvraag van Electrabel voor de bouw en de exploitatie van een windturbinepark bestaande uit 3 windturbines op de wijk Plassendonk afgewezen.

De deputatie volgt hierin het ongunstig advies van de stad Herentals.

'Dit negatief van de stad advies was gebaseerd op een onderbouwd dossier waarbij de stad tot de conclusie kwam dat het project een ontoelaatbare impact zou hebben op het open landschap en dat de beperking van de hinder onvoldoende gegarandeerd kan worden', zegt fractieleider van CD&V, Patrik De Cat.  'Hierdoor zou het project bij realisatie voor de omwonenden onvoldoende waarborgen bieden op het gebied van leefkwaliteit, veiligheid en leefbaarheid'.

Burgemeester Jan Bertels (sp.a) en fractieleider van CD&V, Patrik De Cat zijn zeer tevreden met beslissing van de deputatie.

Beiden rekenen er ook op dat de provincie in de nog lopende aanvraag voor een windmolenpark voor 2 windturbines op Hoevereveld eenzelfde standpunt zal innemen.

Ook in dit dossier verleende de stad Herentals een ongunstig advies op basis van grotendeels gelijkaardige overwegingen als in het dossier Plassendonk. (pb)