Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Windmolens op Plassendonk : schepencollege tekent Cassatie-beroep aan

Windmolens Plassendonk

Het Herentalse schepencollege tekent Cassatie-beroep aan tegen de vergunning voor 2 windmolens van Engie op Plassendonk Noorderwijk.  De Raad voor Vergunningsbetwistingen had al 2 beroepen daartegen verworpen.

Het dossier van de windturbines op Plassendonk ten zuiden van de E313 in Noorderwijk blijkt na zoveel jaren een lange procedureslag te worden.

De Raad voor Vergunningsbetwistingen (RvVB) had eind juni dit jaar het beroep van de stad tegen de toegekende vergunning door de Vlaamse overheid verworpen. In dezelfde zitting oordeelde de RvVB op dezelfde manier op het beroep dat buurtbewoners hadden ingesteld.

Eind 2020 kregen 2 van de 3 windmolens op Plassendonk toch groen licht. Maar minister Demir hechtte er extra strenge voorwaarden aan.

De RvVB oordeelt dat de argumenten over o.a. geluidshinder, slagschaduw en visuele hinder vooral om technische redenen onvoldoende. In het beroep van de stad vindt de Raad de argumenten rond de (on)zichtbaarheid van de E313 ten overstaan van de turbines van 147 meter hoog en rond de aanwezigheid van de 'ingekorven vleermuis' onvoldoende gemotiveerd zijn.  Beeld : stad Herentals rr.
 

Windmolen Engie

Windmolen Engie

Plassendonk, Noorderwijk, België

Windmolens Plassendonk

Deel dit artikel