De drie windturbines die 'Handling Company Mol' wil realiseren op industriezone Berkebossen krijgen van de Vlaamse overheid een stedenbouwkundige vergunning. Ook de provincie Antwerpen keurde eind oktober 2015 de vereiste milieuvergunning Klasse I goed.

Nu beide vergunningen worden afgeleverd, kan de initiatiefnemer – na afloop van de beroepstermijnen - zijn plannen op het terrein realiseren.

Initiatiefnemer 'Handling Company Mol' wil op Industriezone Berkebossen drie windturbines realiseren met een rotorhoogte van maximum 92 meter en een tiphoogte van 150 meter. Het gaat om windturbines van 2,0 tot 3,0 megawatt.

Volgens het ingediende dossier voor de milieuvergunning wekken deze turbines een jaarlijkse hoeveelheid stroom op voor een equivalent van 4 200 gezinnen.

Drie bedrijfspercelen

De drie windturbines komen volgens het dossier op drie bedrijfspercelen, parallel langs het kanaal Dessel - Kwaadmechelen. Concreet gaat het om de bedrijfspercelen Handling Company Mol, Vets Betonwerken en het afvaloverslagstation van intercommunale IOK Afvalbeheer.