Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Winkelcomfort nagelnieuwe Aldi dubbel zo groot : '1.200m2 winkelplezier, modern én energiezuinig'

Aldi Herentals

Vanmorgen was het al om 08u bij de openingsdag gezellig druk aan de compleet vernieuwde ALDI-winkel aan de Noorderwijksebaan Herentals.   "Klanten winkelen voortaan in een moderne en energiezuinige winkel', zegt Tine De Keersmaker, Aldi External Communications.   "De nieuwe winkel is met+/- 1.200 m² aan verkoopoppervlakte dubbel zo groot dan de vorige winkel.   De mobiliteit aan de winkel is sterk verbeterd met onder meer extra fietspaden en een aparte in- en uitrit voor fietsers.

ALDI is al meer dan 30 jaar aanwezig aan de Noorderwijksebaan in Herentals.

In januari kondigde de discounter zijn verhuis naar de overkant van het terrein aan.  Op die plek werd het pand van de voormalige Bristol afgebroken om er een volledig nieuwe ALDI-winkel te bouwen.
Na zes maanden staat het team van ALDI Herentals klaar om de inwoners van de regio opnieuw te bedienen. In het kader van de uitbreiding werden 3 nieuwe medewerkers aangeworven.

 

“De nieuwe winkel is met +/- 1.200 m2, vergelijkbaar met de oppervlakte van een olympisch zwembad, bijna dubbel zo groot als de vorige”, zegt Bert Peeters, Senior Manager Expansie bij ALDI België. “De bredere winkelgangen zorgen voor een aangename winkelervaring. Ook voor onze collega’s in de winkel is het vlotter werken.”

 

Meer dan 400 zonnepanelen

"Tijdens de werken heeft ALDI extra aandacht besteed aan duurzaamheid. Dankzij een warmterecuperatiesysteem verbruikt de winkel geen aardgas. Het dak wordt bovendien voorzien van meer dan 400 zonnepanelen, wat overeenkomt met het jaarlijks verbruik van 52 Belgische gezinnen.

Daarnaast bespaart de winkel stadswater via een regenwaterrecuperatiesysteem.  De koeling gebeurt voortaan aan de hand van een CO₂-koeling met natuurlijke koelmiddelen."

 

Betere mobiliteit en extra groen

ALDI verbetert ook de mobiliteit op en rond de parking. “Veel klanten doen hun boodschappen met de fiets. We zorgen voor een vlotte en veilige bereikbaarheid van de winkel met een aparte in- en uitrit voor fietsers en meer dan 300 meter extra fietspaden”, vervolgt Bert Peeters.

Aan de nieuwe winkel zijn er 38 fietsplaatsen, drie keer zoveel als vroeger.  ALDI voorziet verder twee snelle laadpunten voor elektrische wagens. De aanplanting van 50 extra bomen zal zorgen voor een vergroening van het terrein."

 

Focus op vers

Ook binnen zit de winkel in een nieuw jasje. Een nieuwe winkelinrichting legt de nadruk duidelijk op verse producten. Klanten vinden voortaan alle verse groenten en fruit, vers vlees en verse vis onmiddellijk bij het binnenkomen.  Op die manier maakt ALDI winkelen nog eenvoudiger voor zijn klanten. Verse producten staan bovenaan het boodschappenlijstje. Door ze onmiddellijk vooraan aan te bieden, kunnen klanten snel en vlot winkelen."

Foto's Johan Temmerman / NNieuws.

Noorderwijksebaan 40, Herentals, België

Aldi Herentals

Deel dit artikel