Woensdagmiddag is het jaarlijks Shopping Festival - de braderij - onder een stralende zon, maar in mineur op gang geschoten.

De winkeliers van de  Bovenrij kunnen er niet om lachen. 'De braderij is van start gegaan en onze straat is aan de kant van de Grote Markt nog niet eens fatsoenlijk afgesloten', reageert Mie-Jee Verboven van de bekende wijnzaak Vinterra.

'N-VA schepen doet niks voor Bovenrij' 

'De inspanningen die vanuit de stad gedaan worden om de braderij gezelliger te maken, zetten alléén de Zandstraat centraal. Daar zijn vlaggetjes gehangen, 10-tallen palmbomen zijn er geplaatst, en een 'welkom' in grote witte letters in het straatbeeld aan het Gildenhuis. Goed zo. En wat krijgt de Bovenrij? Niets, zero, zero.

Het nieuwe bestuur (N-VA - CD&V) laat ons wel mee betalen voor wat ze in andere straten doen. Misschien moeten we maar gewoon weigeren om de verplichte bijdragen te betalen.

Vooral schepen Yoleen Van Camp (N-VA) is voor de handelaars van de Bovenrij kop van Jut.  

Bij aanvang van het Shopping Festival werd een cadeaucheque van €250 verloot. Winnares Annelies Deckers mocht meteen gaan shoppen met styliste Lien Degol.

De braderij of  - hetzelfde event in een nieuwe verpakking - 'Shopping Festival' loopt nog tot zaterdagavond. 

Foto : de uitnodigende 'Welkom' aan de Zandstraat Gildenhuis - en de 'lege' Bovenrij.

Foto's Johan Temmerman/ Nnieuws.