Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Winnaars 34e ‘Scholenveldloop Zilvermeer’ : 2.600 jeugdige lopers krijgen pluim

Zilvermeer

Voor de 34e keer werd dit najaar gestreden voor de overwinning tijdens de ‘Scholenveldloop’ op Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer.  Dankzij de samenwerking van MOEV, de Molse Atletiekclub Vabco en het Zilvermeer team is de scholenveldloop  jaren een vaste afspraak in de agenda van heel wat scholen.

De ‘Scholenveldloop Zilvermeer’ blijft erin slagen om een uitzonderlijk hoog aantal deelnemers te motiveren om zich tijdens een vrije woensdagnamiddag sportief in te zetten.  Dit jaar mochten we namelijk opnieuw meer dan 2600 jeugdige lopers ontvangen.

Leerlingen van de derde graad uit het secundair onderwijs hadden de mogelijkheid om deel te nemen aan de Survival Trophy, een initiatief van Sport Vlaanderen.  Samen met hun klasgenoten daagden de lopertjes zichzelf uit. Hoewel er per categorie natuurlijk maar één winnaar kan zijn, is het prachtig dat zovele scholieren uit het secundair en het basisonderwijs hun kans hebben gewaagd tijdens deze scholencross.

Sporttrofeeën gaan onder meer naar GBS De Meikever uit Dessel met het hoogste percentage deelnemers, deelnemende leerkrachten en ouders. Basisschool Sint-Bernadette uit Deurne sleept de extra prijs in de wacht voor school met de verste afstand tot Mol. Campus Rozenberg uit Mol tekende in met het hoogst aantal deelnemers. Een nieuwe trofee gaat dit jaar naar Saigo Sterrenbos, met het hoogste aantal lopertjes uit het buitengewoon onderwijs.

Zilvermeer beloont bovendien enkele deelnemende scholen met een korting bij reservatie van een schoolsportdag. 

De scholencross basisonderwijs en secundair onderwijs vormen jaarlijks samen met de Vabco stratenloop en Crosscup, het Zilvermeer Crossfestival.'

Zilvermeer

Deel dit artikel