Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Winnaars Europese kraslotenactie ontvangen prijzen in Dessel

Provincie Antwerpen

Vandaag ontvingen de winnaars van de kraslotenactie van Pop up Europa Dessel hun prijs. Deelnemers maakten kans op verschillende prijzen, waaronder een knalblauwe Europafiets. Heel februari en begin maart stond de gemeente Dessel in het teken van Europa met gratis Europa-activiteiten voor jong en oud.

Pop up Europa Dessel

Bezoekers van het administratief centrum De Plaets, de bib en het lokaal dienstencentrum ’t Scholeke in Dessel kregen een kraslot en bij het krassen van het juiste antwoord maakten ze kans op een prijs. Kristel Mijnendonckx uit Dessel was de gelukkige winnaar want zij ging aan de haal met de hoofdprijs: de blauwe Europafiets.

Zeven andere winnaars gingen naar huis met één van de andere prijzen: een boekenpakket van de heemkundige kring, een Dessels cadeaubon t.w.v 25 euro, een gezinsabonnement op het Provinciaal recreatiedomein Het Zilvermeer of een wandeling met gids door een provinciaal groendomein naar keuze.

Pop up Europa reist regelmatig de provincie Antwerpen rond. En deze keer was het de beurt aan Dessel. Op het programma stonden diverse activiteiten voor jong en oud. Beginnend met het rad van Europa op de markt tot kraslotenwedstrijden, een lezing van VRT-journalist Rob Heirbaut, activiteiten voor scholen tot een bezoek aan het Europees Parlement.

Pop up Europa brengt Europa naar de gemeentes

De prijsuitreiking is altijd een leuke afsluiter van ons programma Pop up Europa. De kraslotenactie is een zeer laagdrempelige actie om de inwoners van een gemeente met de Europese Unie in contact te brengen. Door de combinatie van verschillende originele activiteiten bereiken we veel inwoners. Onze lokale besturen zijn cruciaal om de brug tussen ”het verre Europa” en de burger te slaan. Want de EU heeft impact op ons allemaal én het is belangrijk om daar bewust van te zijn. Zeker in een jaar met Europese verkiezingen,” vertelt gedeputeerde voor Europese samenwerking Helsen.   

Schepen Barbara Rommens vult aan: “De doortocht van Pop up Europa zorgde voor een gezellige sfeer in Dessel. De scholen, deelnemers van alle leeftijden en zelfs personeelsleden van de gemeente werden helemaal ondergedompeld in het Europese thema. Het leverde leuke reacties op. De hele campagne krijgt van ons alvast 12 sterren!”  

Pop up Europa reist verder naar Wijnegem

De volgende halte van Pop Up Europa is de gemeente Wijnegem. Het belooft een zeer gevarieerde Pop up te worden. België zit momenteel in de rol van voorzitter in de Raad van de EU op én het zijn binnenkort ook verkiezingen. Dat betekent veel leuke en informatieve activiteiten rond de verkiezingen en de EU. Voor meer informatie kan je terecht op www.popupeuropa.be.

Over Europa Direct

Europa Direct provincie Antwerpen is een informatiecentrum over de EU, opgericht door de provincie Antwerpen in samenwerking met de Europese Commissie en FOD Buitenlandse Zaken. Een belangrijke pijler van deze dienst is het aanbod voor scholen met workshops, vormingen en lesmaterialen. In de EU zijn er 400 Europa Direct informatiecentra. Ze beantwoorden vragen en organiseren acties om het Europese bewustzijn aan te wakkeren en burgers te betrekken bij de toekomst van de EU.

Provincie Antwerpen

Deel dit artikel