Vrijdag zette lokaal bestuur Olen heel wat vrijetijdshelden in de bloemetjes.

Tijdens de viering 'De Keizer Kiest' reikte het prijzen uit binnen de categorieën sport, cultuur, erevrijwilliger en jeugdheld.

Binnen iedere categorie vielen er twee prijzen te winnen: een publieksprijs – gekozen door het publiek via een on- en offline stemformulier - en een juryprijs.

Categorie cultuurprijs

Publieksprijs: Koninklijke Fanfare De Vrede
Juryprijs: Wim Vervoort – Tejaterbende Oeps!

Keuze van de jury: "Wim Vervoort vormt de springplank voor de jeugd naar de toneelwereld. Hij zet het Olense jeugdtheater mee op de kaart in Olen en omstreken. We mogen fier zijn op zo'n drijvende kracht achter Tejaterbende Oeps!"

Categorie erevrijwilliger

Publieksprijs: Hertha Pelckmans – vrijwilliger bij FERM
Juryprijs: Marc Hannes – vrijwilliger en voorzitter Welzijnsschakel Olen

Keuze van de jury: "Kansarme gezinnen vormen jammer genoeg een groot deel van onze samenleving. Iemand die zich voor deze doelgroep al vele jaren als vrijwilliger inzet en tal van activiteiten organiseert, is niet makkelijk te vinden en moet gekoesterd worden."

Categorie sportkampioen

Publieksprijs: Jolien Jacobs – judoka U15
Juryprijs: Titans Base-en Softballclub

Keuze van de jury: "Deze club kent een lange sportgeschiedenis. Het bestuur heeft na lang zoeken zijn thuishaven in Olen gevonden. Wij zijn fier dat een club als deze, met een eerder onbekende sport, Olen mee op de wereldkaart zet. Dit door deel te mogen nemen aan het Europees Kampioenschap voor clubteams in 2023."

Categorie: jeugdheld

Publieksprijs: Christel Cuylaerts – vrijwilliger bij basisschool Toermalijn
Juryprijs: Joeri Franck – begeleider en kookouder Chiro Olen-Centrum

Keuze van de jury: "Iemand die een aanspreekpunt vormt voor de jongeren is een niet te ontbreken schakel binnen de jeugdwerking. Joeri is voor vele jongeren een rots in de branding, een niet te ontbreken figuur voor Chiro Olen-Centrum."