U bent hier

Winterblues: hoe blijven we de duisternis buiten en in ons hoofd een stapje voor?

Kempen regio | Vlaanderen
11.12.2018 - 03.07u
Door: Herman Gezelle

Winterblues: hoe blijven we de duisternis buiten en in ons hoofd een stapje voor?
Wintertijd... De duisternis valt elke avond wat vroeger in, de temperaturen nemen een duik, en de wolken zijn ook weer van de partij.

Het wordt grijzer, kouder en natter. Een recept om 's ochtends eens diep te zuchten en je bed niet uit te willen. Winterblues, ja, het bestaat, en nee, je stelt je niet aan. Voor sommigen wordt het zelfs een echte winterdepressie.

Gelukkig zijn er tips om de duisternis buiten en in ons hoofd een stapje voor te blijven.

Licht

  • De meest voor de hand liggende tip: zoek zoveel mogelijk het licht op. Veel mensen vertrekken 's ochtends als het nog donker is en komen thuis als het alweer schemert. Ze zien letterlijk amper het daglicht. Ga naar buiten zoveel je kan. Twintig minuutjes per dag kunnen al volstaan.
  • Schrikken kou, regen, wind, sneeuw... je af? Investeer in waterdichte en/of warme, knusse kledij. Haal de knuffelige (of thermische) sjaals, mutsen, jassen, bodywarmers, windstoppers en schoenen maar boven. En als dat niet lukt, neem een zonnebad achter het raam.
  • Laat zoveel mogelijk daglicht binnen in je huis. Maak minstens één ruimte zo licht mogelijk. Open de gordijnen en/of rolluiken, steek (sfeer)verlichting aan, was je ramen, en haal binnen en buiten planten of andere voorwerpen die lichtinval belemmeren weg.
imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto