Vorig jaar organiseerde het feestcomité van het Molse gehucht Rauw voor de eerste keer een Winterfeest. Meteen een schot in de roos! Op zondag 27 december gaat de tweede editie van het Winterfeest door, met nog meer standhouders, twinkelende lichtjes en een warme kerstsfeer.

Het concept van het Rauwse winterfeest is simpel. De tuin van de pastorie waar de Rauwse kerststal staat, wordt voor 1 dag omgetoverd in een Winterdorp vol lichtjes. De verenigingen van het dorp zorgen voor kraampjes met dranken en hapjes. De opbrengsten gaan naar de werking van de verenigingen. Het feestcomité voorziet randanimatie.

"Dit jaar bestaat die randanimatie onder andere uit een grote kerstkar die een rondrit door ons dorp maakt," zegt Greetje Hannes van het feestcomité. "De feestzaal Hof van 't Rauw is tijdens het Winterfeest het terrein van de kinderen. Daar gaat een zot bal door in het thema van Disneyfilm 'Frozen'."

De twee blikvangers van het Winterfeest zijn de reuze dennenboom versierd met kerstballen door de school geknutseld en de sfeervolle kerststal van de KWB. "Die kerststal zal tijdens het Winterfeest ook echt tot leven komen dankzij de acteurs van het KWB-toneel Rauw", vult Greetje Hannes aan.

Welke verenigingen kun je op het Rauwse Winterfeest komen steunen? KVV Rauw, FC Canada, het Oudercomité van Basisschool de Zandloper, Chiro Rauw, Ziekenzorg, Whiskyclub Cask Six, het Rauwse Kermiscomité, de KWB en het project van Ghanese Rauwenaar Flavour.

Praktisch:
Zondag 27 december, aanvang om 15u – einde omstreeks 20u
Locatie: Hof van 't Rauw, Kiezelweg, Mol
Bij slecht weer gaat het Winterfeest gewoon door, zij het in de feestzaal Hof van 't Rauw.