10 onontdekte wandeltoppers op www.kempen.be

Ontwijk je graag de drukte in populaire wandelgebieden?

Kies dan voor de talloze nog onontdekte wandeltoppers in de Kempen.

Geniet van de ruige pracht in het Grote Netewoud, loop zonder natte voeten door een moerasland of ga watervogels spotten bij de oevers van de Aa.

Counter corona met een portie ruimte, rust en gezonde lucht.

Inspiratie voor een winter vol deugddoende wandelingen vind je op www.kempen.be.

Het lijstje met Kempense natuurgebieden oogt geweldig: Grenspark Kalmthoutse Heide, Landschapspark de Merode, Turnhouts Vennengebied, Kempense Heuvelrug of Landschap De Liereman. Erg populair en in dit - nu al historische - wandeljaar daarom af en toe behoorlijk druk.

In de Kempen wachten je nog veel meer ontdekkingen: wandelplekken waar je ook vandaag helemaal tot rust komt en de broodnodige energie opdoet.

Weg coronadrukte

Zoals het fotogenieke Kooldries-Hoofsweer in Brecht, een samenvoeging van twee voormalige kleiputtengebieden langs het kanaal Dessel-Turnhout-Schoten.

In de Volgsbergse Bossen in Balen stap je afwisselend langs hoge, droge landduinen en lage, natte beekvalleien.

In Retie doorkruis je een bijzonder ontginningslandschap van hooilanden, akkers en beekjes, met dank aan een ingenieus grachtennetwerk.

Geen coronadrukte ook in Blommerschot of Eksterheide, langs de boorden van de Antitankgracht of het weidse platteland van Wuustwezel.

Leeg hoofd, vol energie

Natuur, ruimte, rust en gezonde lucht à volonté in de Kempen, de grootste groene regio in Vlaanderen.

Op www.kempen.be ontdek je talloze tips om een frisse neus te halen en te blijven bewegen. Waaronder tien wandelnetwerken, waarmee je makkelijk trips op maat van je bubbel uitstippelt. Familievriendelijke uitjes, waarvan ook de kinderen blij worden. En themaroutes die je het landschap op een nieuwe manier doen beleven.

Allemaal coronaproof, op voorwaarde dat je de geldende veiligheidsmaatregelen respecteert. En met een leeg hoofd en hernieuwde energie als beloning…

Meer info

Praktische info - inclusief kaartjes - over de tien onontdekte wandeltoppers:

https://www.kempen.be/10-x-wandelen-prachtige-onontdekte-gebieden.

Veel meer aanraders op www.kempen.be, waaronder tien wandelnetwerken, themaroutes (natuur, stilte, avontuur, verleden of lekker) en wandelingen met kinderen.

Foto copyright: Mie De Backer voor Toerisme Provincie Antwerpen