Deze winter kan je weer heerlijk wandelen in de Kempen. Op zondag 13 december organiseren de Olense Wandelpeters de 'Teunenbergwandeling'.

Teunenberg - Nieuwe Hoeve was vroeger een heidegebied. Het is ondertussen uitgegroeid tot een uitgestrekt bosgebied met naaldbomen waar het heerlijk is om te wandelen. In de jaren 50 werd hier het Brits militair domein gevestigd, in de volksmond ook 'het Engels Kamp' genoemd. Tijdens de wandeling kom je langs enkele voormalige opslagplaatsen als stille getuigen van het militair verleden en wandel je op de oude spoorlijn die dit gebied doorkruist. In deze groene omgeving, waar bos en heide elkaar afwisselen, is het fijn wandelen.

Terug op het dorpsplein krijgen alle deelnemers een typisch zoethoudertje uit Olen en kan je tussen pot en pint nog rustig nakaarten.

Praktisch:

- vertrekplaats: café De Pot van Keizer Karel, Dorp 14;

- vertrek om 14.00 uur;

- deelnameprijs: 2 euro;

- afstand: 8 km.

Alle winterwandelingen werden door de deelwerking toerisme van Kempens Karakter gebundeld in een handige brochure die je kan vinden in de Toeristische Informatiepunten (TIP's). Je kan deze brochure ook downloaden op www.olen.be.

Info: dienst vrije tijd, Boekel 7, 014 27 94 22, vrije.tijd@olen.be