Deze wandeling van toerisme Lille - op zondag 13 maart - in het kader van Winterwandelfestijn Land van Playsantiën sluit het wandelfestijn af.

Vertrekken doe je in recreatiedomein De Lilse Bergen. Hondenbezitters opgelet, je trouwe viervoeter is hier niet welkom! Domein verder nog niet bekend? Dan moet je het eerst even verkennen.

Dan start je, volg de pijlen, bijna volledig onverhard. Het eerste deel zijn weiden, kale akkers, vergezichten, hier en daar een paard,...

Heksen en andere mysterieuze figuren zijn nooit ver weg. De storende nabijheid van de E34 herinnert ons aan de realiteit. Je passeert de Warandeplas en bij Lilse Golf & Country kan je onderuit zakken met een proevertje op het terras.

En dan komen de bossen. Geregeld word je echt ondergedompeld – opgeslokt – door de bomen. Een unieke ervaring. Nog een opkikkertje onderweg, Je wandelt langs een heel oude krijger – de Achtzalighedenboom – hij draagt de sporen van vele veldslagen en in De Lilse Bergen wachten sfeer, muziek en een laatste proevertje.

Alle info en verplichte inschrijving, nog t/m 9 maart: www.landvanplaysantien.be