België speelt in de groepsronde van het WK tegen Algerije, Zuid-Korea en Rusland. De Rode Duivels spelen hun eerste wedstrijd in Groep H op 17 juni om 18u tegen Algerije.

De WK-loting in Costa do Sauipe heeft de Rode Duivels in Groep H  ondergebracht. Met Algerije, Zuid-Korea en Rusland treft België landen uit Afrika, Azië en de Europese zone.

Met Algerije treffen de Rode Duivels een haalbare kaart, maar Zuid-Korea en Rusland zijn zwaardere tegenstanders.

Groep H

Met Groep H vermijden de Belgen de zo gevreesde Groep G met wedstrijden in het tropische warme noorden van Brazilië. De speelsteden in Groep H zijn Belo Horizonte, Cuiaba, Rio De Janeiro, Porto Alegre, Sao Paulo en Cuitiba.

Groep des doods met Uruguay, Italië en Engeland

Gastland Brazilië is in een groep A ondergebracht met Kroatië, tijdens de kwalificatie nog tegenstander van de Rode Duivels, Mexico en Kameroen.

De Nederlanders, die geen beschermde rol als reekshoofd hadden bij de loting, moeten in Groep B aan de bak tegen de regerende wereldkampioen Spanje. Daarnaast treffen onze noorderburen ook Chili en Australië.

Groep D is de groep des doods geworden van dit WK. Uruguay, dat in 2010 nog halve finalist was in Zuid-Afrika, moet het in de groepsfase meteen opnemen tegen Italië, Costa Rica en Engeland.