Marianne Vos heeft de concurrentie nog maar eens overvleugeld op het WK veldrijden. In haar achtertuin won ze haar zevende wereldtitel, haar zesde op een rij. Sanne Cant deed lang mee om het brons, maar plooide toch in de slotronde.

Voor Katie Compton, de grote rivale van Marianne Vos, viel het WK al in de eerste kilometer in het water. Ze bleef haken in het wiel van een concurrente en moest aan een inhaalrace beginnen. Compton zou nog even aan de medailles ruiken, maar de krachten waren op.

Vos liet het allemaal niet aan haar hart komen. Even duldde ze het gezelschap van de Italiaanse Lechner, maar na de eerste ronde had ze al een handvol seconden voorsprong. De andere vrouwen wisten al hoe laat het was.

"Het is misschien wat saai, maar het is wel niet normaal", zei vader Henk Vos tijdens de demonstratie van zijn dochter. Vos zette de anderen, Lechner op kop, op meer dan een minuut.

De strijd om het brons was nog het spannendst. Sanne Cant kon na Koksijde voor haar 2e WK-medaille gaan, maar de Britse Wyman schudde haar in de slotronde alsnog af.