Bondscoach Rudy De Bie heeft zijn selectie voor het WK bekendgemaakt. Wout van Aert, Sven Nys, Tom Meeusen, Laurens Sweeck, Michael Vanthourenhout en Kevin Pauwels zijn zeker van hun stek. Als Van Aert zondag de Wereldbeker wint, verschijnt ook zijn ploegmaat Tim Merlier aan de start in Zolder.

 

Bondscoach Rudy De Bie had drie certitudes in zijn WK-selectie: als beste Belgen op de wereldranglijst waren Wout van Aert, Kevin Pauwels en Sven Nys al zeker van hun ticket voor het WK in Zolder, op 31 januari.

De Bie had gisteren tijdens de Wereldbeker-cross in Lignières al laten verstaan dat hij de kaart van de jeugd zou trekken en dat heeft hij ook gedaan.

Laurens Sweeck, tweede op het BK, en Michael Vanthourenhout, vorig jaar wereldkampioen bij de beloften, mogen mee naar het WK. Tom Meeusen is de zesde naam.

Ook Tim Merlier mag nog altijd dromen van het WK in eigen land. Als Wout van Aert zondag in Hoogerheide de Wereldbeker op zak steekt, mag België een 7e renner afvaardigen op het WK.

Van Aert heeft zondag dus een dubbele opdracht in Nederland: de Wereldbeker-eindzege op zak steken en zijn ploegmaat Merlier aan een WK-ticket helpen.