Onder het motto ‘Hertals Sjot mee’ presenteren de verenigde cafébazen van de Grote Markt de matchen van de Rode Duivels op een reuzegroot scherm, livemuziek en Brazilaanse danseressen inclusief.  De 7 caféwaarden verenigden zich in de feitelijke organisatie HOMAHE (Horeca Markt Herentals) en maken van het WK een zomerfeest.

Voor de wedstrijden van de Rode Duivels wordt de Herentalse Grote Markt de ‘place to be’. Op dinsdag 17 juni gaan de barstands om 16u open. Om 16.30u wordt het publiek opgewarmd met het Eén-programma ‘De 12e man’. Om 18u begint België-Algerije en na de match zorgt Dj Pillie voor een swingende après. De echte voetbalfans kunnen ondertussen Brazilië-Mexico nog volgen.

Op zondag 22 juni gaan de bars open om 14u. Om 14.15u wordt de sfeervolle reportage over Mexcio ’86 geprojecteerd. Om 16u brengen Braziliaanse danseressen iedereen op exotische temperatuur voor België-Rusland (18u). Dj Bex verzorgt de afterparty en op het scherm loopt nog VS-Portugal. 

Op donderdag 26 juni gaan de bars open om 17u en wordt om 18u VS-Duitsland uitgezonden. Om 19.30u zorgen Mister Souza and the Barracuda’s voor ambiance. Om 22u is er België – Zuid-Korea.

Op vrijdag 27 juni is de braderijbar open en draait Dj Arnaud vanaf 20u. Stoten de Rode Duivels door naar de 8e finales en verder, dan krijgt het programma op de Grote Markt uiteraard een verlengstuk.

HOMAHE (Horeca Markt Herentals) bestaat uit :
Kees Swaans (Gildenhuis), Noël Van Roy (Human), Jef Leys (La Puerta), Wim Van Doninck (Den Beiaard),
Frank Rastelli (Zalm),  Roland Diels (Druyts) en Dirk Van Kerckhoven (Posterijen). Foto's Guy Verellen / Nnieuws.