Volgend weekend 8 en 9 september wordt het Horensbergdamcircuit in Genk het middelpunt van de wereld. Na 7 jaar organiseert Karting Genk voor de 2e keer in de geschiedenis van het circuit het CIK-FIA Wereldkampioenschap Karting. De 200 beste rijders uit de hele wereld zakken dan af naar Limburg tijdens de Belgische Kart Grand Prix.

Deze 190 beste rijders nemen het tegen elkaar op in de klassen KZ en KZ 2, terwijl er ook een Academy-klasse op het programma staat, waarin talenten met gelijkwaardig materiaal en in dezelfde outfit rijden.  Daarnaast zullen er karts en drivers van vroeger te zien zijn tijdens de Historic Super Cup.  Heel wat Kempenaren en Netelanders wrijven zich nu al in hun handen voor zo'n WK.

Koen Lemmens, CEO van Karting Genk : 'Zo'n 4.000 bezoekers op onze heilige grond'

De organisatie verwacht zo'n 4.000 à 5.000 bezoekers gedurende de WK-week, waarin ook de trainingen en kwalificaties plaatsvinden. De organisatie is opgetogen dat de wereldtop naar Genk afzakt. "We zijn heel trots dat we het WK naar Genk hebben kunnen halen", zegt Koen Lemmens, CEO van Karting Genk. "We spreken hier over heilige grond voor veel mensen, want elke wereldkampioen sinds 2000 heeft hier gekart."

Favoriet voor de titel is de Italiaan Paolo De Conto, die na 2016 en 2017 voor zijn derde wereldtitel op rij gaat. "Ik heb respect voor alle rijders, maar iedereen wil winnen", vertelt De Conto. "Het is een van de beste circuits in karting. De rijders die het circuit goed kennen, zijn wel favoriet."

Die 'thuisrijders' zijn de Belg Rick Dreezen en de Nederlanders Jorrit en Stan Pex. Zij kennen het Genkse circuit immers als hun broekzak. "Ik geloof er in ieder geval in dat ik De Conto kan verslaan", zegt Rick Dreezen. "Ik ben er net zoals veel rijders op gebrand, zeker omdat het vlakbij mijn thuis is." Tickets HIER.

Zelf karten tijdens het Wereldkampioenschap Karting

Als je denkt dat enkel de top van de kartwereld tijdens het WK kan karten... Think again. Het fun circuit zal die dag open zijn, dus zelf karten kan ook. Gedurende het hele evenement zal er heel wat vertier zijn voor jong én oud. De kans dat je hier beroemde racegezichten tegen het lijf loopt is trouwens groot.

Historic Kart Cup

Alsof dit nog niet genoeg is, zal de5e Historic Kart Cup plaatsvinden... Karts, motoren én deelnemers van weleer halen hun beauties onder het stof vandaan en zullen tijdens de week van het WK pronken én ronken op Genkse bodem. Bezoek ook de 'vintage historic kart area', waar je deze pareltjes van dichtbij kan bekijken.Update : momenteel staan 42 deelnemers geregistreerd waardoor er een aanmeldingsstop is.