U bent hier

WK : Oranje ten onder na penalties 4-2, Argentinië-Duitsland finale zondag

Internationaal
10.07.2014 - 01.01u
Door: Herman Gezelle

Nederland is de finale van het WK in Brazilië misgelopen. Na 120 minuten matig, maar spannend voetbal zonder treffers won Argentinië de strafschoppenreeks met 4-2.  Zo'n spektakel als een dag eerder kon het niet worden. Beide ploegen speelden erg afwachtend, haast angstig, en met een volgepakte defensie. Kansen waren voor de rust dan ook schaars. Het enige Nederlandse wapenfeit was een volley van Wesley Sneijder die meters naast ging.

Argentinië stichtte iets meer gevaar en was via verdediger Ezequiel Garay een keer dicht bij de 1-0. Zijn kopbal uit een corner ging echter over. Eerder had Jasper Cillessen vrij eenvoudig een vrije trap van Lionel Messi gekeerd.

Veranderde verhoudingen

Een verlenging was het logische vervolg van 90 minuten lang schaken. De verhoudingen waren alleen wel veranderd: Oranje (dat al het gehele toernooi aantoont zeer fit te zijn) had langzamerhand de regie in handen genomen.  

Nederland had nu het meeste balbezit en in de 99e minuut zorgde Robben zelfs voor het eerste schot op doel. Voormalig  AZ-doelman Sergio Romero redde eenvoudig. In de tweede verlenging moest Cillessen plots redding brengen bij grote kansen voor Rodrigo Palacio en Maxi Rodríguez.

Strafschoppen moesten uitkomst brengen en uitgerekend Vlaars inzet werd direct gestopt (foto). Dat gold ook voor die van Wesley Sneijder. De Argentijnden faalden niet.  Foto Fifa/rt

Argentinië en Duitsland spelen de finale zondag om 21u.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto