De Rode Duivels hebben hun succesvolle WK-kwalificatiecampagne niet met een hoogtepunt afgesloten. Wales verbrodde het feestje (een beetje) met een late gelijkmaker: 1-1.

Het duurde meer dan een halfuur voor de Belgen hun kwalificatiekater verjaagd hadden. Wales hield, op schoten van Lukaku en Mirallas na, vrij makkelijk stand. De fans waren voor een feestje gekomen, maar dat was blijkbaar elders.

Ook de tweede helft kwam moeizaam op gang. Invaller Hazard blies de match nieuw leven in met enkele kwieke acties. Hennessey was eerst nog spelbreker, maar toen De Bruyne voor hem opdook, was de Welshe doelman toch verslagen.

Het doelpunt werkte bevrijdend. Ineens wilde iedereen meedelen in de pret. Het regende schoten op het doel van Wales, met een spectaculaire omhaal van Witsel als hoogtepunt. Maar geen goals meer.

In de slotfase klopte Wales toch nog eens op de deur. Courtois was eerst wat minder, daarna toch weer goed. Het leek een rimpel in de kalme zee, maar de echte golf kwam nog. De afscheidnemende Bellamy bood Ramsey de gelijkmaker aan. De Rode Duivels, waar Bakkali debuteerde, hadden geen antwoord meer en eindigen deze WK-campagne met een knappe 26 op 30.