Man-in-vorm Romelu Lukaku start zaterdag niet in de basiself van de Rode Duivels in de oefeninterland tegen Tunesië. De spits was in de voorbije twee oefenwedstrijden goed voor vier doelpunten, maar hij heeft nu wat rust nodig.

Woensdag miste Lukaku nog een training door een contractuur in zijn dij. "Ik voelde toen wat op de ochtendtraining en de medische staf wil geen risico nemen, want ik moet fris aan het WK kunnen beginnen."

Toch wil Lukaku graag spelen tegen Tunesië. "Als voetballer wil je altijd spelen, maar het is de coach die beslist. In Brazilië hebben we voor aanvang van de matchen ook nog genoeg tijd om te rusten."

Over zijn vervanger Divock Origi (foto) niets dan goeds: "Divock is een heel complete aanvaller en ik ben eerlijk gezegd onder de indruk van zijn kwaliteiten. Hij is erg sterk in één-tegen-één-situaties, is heel snel en heeft een goed schot. Toch moet hij wel nog wat aan zijn fysieke gestalte werken."

De toekomst van Lukaku is nog onzeker, maar daarover blijft hij kort. "Bij Chelsea heb ik de laatste jaren al veel spitsen gezien, daar verandert de komst van Diego Costa weinig aan. Er zijn veel clubs geïnteresseerd in mij, dus we zien wel wat de toekomst brengt. Ik wil eerst en vooral een goed WK spelen."

Kevin Mirallas: "Ik zal mijn kans wel krijgen op het WK"

Kevin Mirallas wordt zaterdag in de oefeninterland van de Rode Duivels tegen Tunesië in de basis verwacht. Daar is de winger dan ook niet rouwig om. "Tegen Zweden kwam ik niet in actie, dus ik hoop dat het er nu wel van komt."

Mirallas ligt in balans met Dries Mertens voor een plaats op de rechterkant. "Ik voel me goed en de coach beslist wie speelt. Op het WK spelen we sowieso al drie wedstrijden en ik denk niet dat de coach drie keer met dezelfde ploeg zal spelen. Ik zal dus ook mijn kans krijgen."

Tegen Tunesië wil hij vooral het thuispubliek vermaken. "Het is al een tijdje geleden dat we nog eens een goed resultaat hebben neergezet in het Koning Boudewijnstadion. Dat moet nu dus komen. Leekens zal wel een verrassing hebben voorbereid, maar we zijn er klaar voor."

Eden Hazard: "Ik kan niet wachten om naar Brazilië af te reizen"

Eden Hazard komt zaterdag tegen Tunesië wel aan de aftrap, toch kijkt hij al een stap verder. "Ik ben absoluut klaar voor het WK en wil eigenlijk zo rap mogelijk vertrekken. Ik voel me beter als ik enkele wedstrijden op een rij speel en de coach weet dat ook."

Tegen Zweden speelde Hazard niet zijn beste match. Hij begrijpt de kritiek van de mensen dan ook. "Ik begrijp dat de mensen veel van mij verwachten. Bij Chelsea speel ik echter veel meer wedstrijden en daar is het dan ook gemakkelijker om mij te bewijzen."

Over een mogelijke overgang naar het Franse Paris Saint-Germain wou Hazard niet praten bij Sporza, maar bij een Franse tv-ploeg zei hij wel dat er "geen enkele kans is dat hij Chelsea verlaat".

Rode Duivels - Tunesiê vanavond 20.45u,  live op Canvas vanaf 20.15u.  (vrt)