De Rode Duivels hebben een uitstekende zaak gedaan in de WK-kwalificatiecampagne voor Brazilië : ze wonnen in Servië met 0-3. Benteke, De Bruyne en Mirallas scoorden.

België leidt in groep A met zeven punten. "Maar we zijn er nog niet", merkt uitblinker De Bruyne op.

In het eerste kwartier zagen de Rode Duivels sterretjes. De jonge Serviërs stormden meteen naar voren: Tosic kreeg veel ruimte van Vertonghen en krulde zijn schot tegen de paal.

Even later vond Tadic de vuisten van Courtois op zijn weg. De Belgen mochten blij zijn dat het vizier van Servië niet goed stond afgesteld. In de striemende regen schreeuwde bondscoach Wilmots zich schor met richtlijnen.

België was efficiënter dan de thuisploeg. De Bruyne, die de voorkeur kreeg op Mertens, vond met een prachtige voorzet de knikker van Benteke: 0-1. Meteen daarna liet Tosic de verdiende gelijkmaker liggen.

Servië was de betere ploeg in de eerste helft en ook na de rust was het meteen warm voor het doel van de Duivels. Tosic verscheen alleen voor Courtois, maar de wedstrijd leek behekst. Hij miste weer.

Na vijf minuten in de tweede helft namen de Belgen de match in handen. Regisseur met dienst was De Bruyne. De flankaanvaller speelde Hazard vrij, zijn opwippertje was nonchalant. Het sein voor Wilmots om Hazard te wisselen voor Mertens. Zijn eerste baltoets was bijna goed voor het tweede doelpunt.

De energiemeter van Servië stond in het rood. De Bruyne kneep de kelen dicht. Hij bekroonde zijn uitstekende wedstrijd met zijn eerste doelpunt voor de Rode Duivels. In de extra tijd zette Mirallas de kers op de taart met de 0-3.

Na drie wedstrijden hebben de Belgen zeven punten. Dinsdag komt Schotland naar Brussel.