U bent hier

WK : Uruguay door na winst tegen Italië (1-0), Suárez bijt weer

Internationaal
24.06.2014 - 21.26u
Door: Herman Gezelle

In een duel dat werd ontsierd door opnieuw een bijtincident van Luis Suárez heeft Uruguay zich met een 1-0 zege op Italië geplaatst voor de tweede ronde. Italië gaat nu naar huis.  Hoewel de Italianen aan een punt genoeg hadden (Uruguay moest winnen), waren zij het toch die vanaf de eerste minuut het initiatief namen. Dat gebeurde in een laag tempo, met veel verkeerde passes en mislukte aannames, zodat er niet veel te genieten viel.

Van Uruguay ging opvallend weinig uit. Welgeteld één gevaarlijke aanval viel er voor de rust te noteren. Na een mooi een-tweetje kon Luis Suárez de bal net niet breed leggen op een ploeggenoot. Doelman Gianluigi Buffon greep op tijd in.

Suárez zet tanden in schouder

Plots gebeurde er veel. Eerst miste Cristian Rodriguez, vrijgezet door Suarez, voor open goal. Kort Daarna kreeg Claudio Marchisio rood voor een trap tegen Egidio Arévalo.

Tien minuten voor tijd was er weer een 'overvolle' minuut.  Suárez zette plots zijn tanden in de schouder van Giorgio Chiellini. Even later 'kopte' Diego Godin met zijn schouder de bal langs Buffon. Met de moed der wanhoop zochten de tien Italianen de aanval. Het leidde tot veel hectiek, niet tot goals.

Cesare Prandelli coach van Italië gaf meteen na affluiten z’n ontslag.

Costa Rica en Engeland speelden 0-0, Costa Rica is groepswinnaar

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto