Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Wodca : 8 bestuurders onder invloed alco of drugs, 1 auto in beslag genomen

Wodca
Zaterdagavond en -nacht controleerde politie Regio Turnhout in Kasterlee, Lille en Turnhout alles samen 543 bestuurders op het rijden onder invloed van alcohol of drugs.
 
7 chauffeurs hadden te veel gedronken. 2 van hen moesten hun rijbewijs voor 3 uur inleveren, 4 chauffeurs kregen een rijverbod van 6 uur en van een 7e chauffeur werd het rijbewijs meteen voor 15 dagen ingetrokken.
 
Van alle gecontroleerde chauffeurs was er ook één die een positieve drugstest aflegde. Ook zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.
 
Naast 8 chauffeurs die onder invloed van alcohol of drugs achter het stuur zaten, nam de politie vannacht ook een niet verzekerde auto in beslag en schreven ze boetes uit voor het niet gebruiken van het kinderzitje en het rijden met een voertuig waarvan de geldigheidsdatum van de technische controle was verstreken.
 
Ze betrapten ook een chauffeur die reed zonder rijbewijs, een chauffeur die reed tijdens een rijverbod én een beginnende chauffeur met een voorlopig rijbewijs die een passagier vervoerde. Tegen een bestuurder die de alcoholcontrole wilde ontwijken, werd een proces-verbaal opgesteld voor onaangepast rijgedrag.
 
Tot slot nam de politie vannacht bij één van de gecontroleerde personen ook zo'n 3 gram cocaïne in beslag.' (pol)
Wodca

Deel dit artikel