U bent hier

WODCA-actie : bestuurder onder invloed krijgt rijverbod, en... meteen opnieuw betrapt

Kempen regio | Lille | Turnhout regio
30.05.2021 - 19.33u
Door: Herman Gezelle

Politie Regio Turnhout heeft zaterdagavond in Lille en Turnhout 183 bestuurders gecontroleerd tijdens een WODCA-actie.

'Ongeveer 1/3 van alle gecontroleerde bestuurders moest ook een ademtest afleggen. 6 van hen hadden te veel gedronken en moesten hun rijbewijs voor 3 of 6 uur inleveren', klinkt het bij politie regio Turnhout.

'Van één chauffeur die nog maar net een rijverbod van 3 uur had gekregen omdat hij te veel had gedronken, maar toch besloot om te blijven verderrijden, werd het rijbewijs meteen ingetrokken voor 15 dagen.

3 gecontroleerde chauffeurs testten ook positief op het gebruik van drugs (cannabis en amfetamines). Hun rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.

Daarnaast pakten de inspecteurs tijdens de actie ook nog een geseinde man op en schreven ze een aantal verkeersboetes uit voor o.m. het niet gebruiken van een kinderzitje in de wagen en voor inbreuken op het voorlopig rijbewijs.' (pol)  Foto Nnieuws.

imageMeer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto