Afgelopen vrijdag hield politie Neteland een WODCA-actie op twee locaties in de zone. Daarnaast controleerde de politie ook op overlast in de omgeving van Decathlon Olen.

'In totaal werden er 105 ademtests afgenomen', zegt wnd. korpschef Dirk Van Peer.  '5,7% van de gecontroleerde bestuurders had te veel op.

Op de eerste locatie Herentalsesteenweg Grobbendonk, controleerde de politie 98 bestuurders. Vier van hen bliezen positief. Van 1 van die 4 personen werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. De andere 3 bestuurders kregen een rijverbod van 6 uur en een fikse boete.

Op de overlastplaats aan Decathlon Olen controleerde PZ Neteland 18 personen en 15 voertuigen. 1 voertuig kreeg een wielklem omwille van een vermoeden dat het niet verzekerd is. Verder stelde de politie daar een PV op voor technische eisen.

De derde, en laatste, controle vond plaats in de Augustijnenlaan Herentals. In totaal nam de politie hier 7 ademtests af. 1 persoon blies 'alarm', en 1 persoon blies 'positief'.

Lokale politie Neteland blijft sterk focussen op veiligheid in het verkeer en organiseert dan ook regelmatig controleacties', besluit Dirk Van Peer.  Foto NNieuws/  en politie Neteland.