Zaterdag organiseerde politie Neteland in samenwerking met VLABEL een grootschalige WODCA-actie in 3 verschillende gemeenten van de politiezone.

'Er werden 13 politiemedewerkers en 6 VLABEL-medewerkers ingeschakeld die 161 bestuurders controleerden', zegt wnd. korpschef Dirk Van Peer.

'Zaterdag werd er in Olen, Herentals en Vorselaar gecontroleerd op alcohol/drugs in het verkeer. Eén bestuurder blies positief en één bestuurder kreeg het resultaat 'alarm'.

Verder werden er nog enkele inbreuken vastgesteld. Eén bestuurder was in het bezit van een voorlopig rijbewijs, maar had geen begeleider bij en de wagen was ook niet voorzien van een L-sticker noch van een extra binnenspiegel. Daarbovenop werd het voertuig getakeld omwille van het vermoeden dat het niet verzekerd is.

Ook werd er iemand gecontroleerd die niet in het bezit is van een rijbewijs. De persoon in kwestie had enkel nog maar het theoretisch examen afgelegd.

Daarnaast werd er ook een geseinde bestuurder gevat.

De samenwerking tussen PZ Neteland en VLABEL werd als positief ervaren, en zal in de toekomst nog verder uitgebouwd worden.'  (pol)