Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Wodca-actie regio Turnhout : maar liefst 17 bestuurders onder invloed van alcohol of drugs

WODCA politie
Politie Regio Turnhout hield dit weekend niet één, maar wel twee WODCA-acties: één op zaterdagnamiddag, een tweede op zaterdagavond en -nacht. Daarbij werden in Beerse, Oud-Turnhout, Turnhout en Vosselaar alles samen zo'n 690 chauffeurs gecontroleerd.
 
17 chauffeurs reden onder invloed van alcohol of drugs.
 
Bij de WODCA-actie gisterennamiddag legden 3 chauffeurs een positieve alcoholtest af. 2 van hen kregen een rijverbod van 6 uur, een 3de chauffeur moest zijn rijbewijs meteen voor 15 dagen inleveren. Er waren ook 2 bestuurders die positief testten op het gebruik van verdovende middelen. Ook hun rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.
 
Zaterdagavond en afgelopen nacht vond er dan nog een tweede WODCA-actie plaats, waaraan o.m. ook hoofdinspecteurs in opleiding bij de Campus Vesta deelnamen. Bij die tweede actie werden nog eens 10 chauffeurs betrapt die te veel gedronken hadden. 4 van hen kregen een rijverbod van 3 uur, nog eens 4 andere chauffeurs moesten hun rijbewijs voor 6 uur inleveren en van 2 chauffeurs werd het rijbewijs meteen voor 15 dagen ingetrokken. En bij nog eens 2 andere chauffeurs wees een drugstest aan dat zij onder invloed van verdovende middelen achter het stuur zaten. Ook zij moesten hun rijbewijs meteen voor 15 dagen inleveren.
 
Van alle 690 gecontroleerde chauffeurs reden er dus 17 onder invloed van alcohol of drugs. Dat is bijna 2,5 %.
 
De politie betrapte ook 9 chauffeurs of passagiers die geen veiligheidsgordel droegen en schreef boetes uit voor een keuringsbewijs waarvan de geldigheidsdatum was verstreken, het rijden zonder rijbewijs, het toevertrouwen van een voertuig aan iemand die geen rijbewijs heeft, het rijden tijdens een rijverbod en het niet kunnen voorleggen van een geldig verzekeringsbewijs.
 
Er werd ook één auto in beslag genomen die niet geldig verzekerd was. Tot slot werd er ook één proces-verbaal opgesteld voor het bezit van verdovende middelen.' (pol)  Foto NNieuws.
WODCA politie

Deel dit artikel