Bij verkeerscontroles in Kasterlee, Lille en Oud-Turnhout heeft politie Regio Turnhout gisteravond zo'n 280 bestuurders gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol of drugs.

Slechts 5 van hen zaten met één of enkele glaasjes te veel op achter het stuur. 2 chauffeurs moesten hun rijbewijs voor 3 uur inleveren, van 2 andere chauffeurs werd het rijbewijs voor 6 uur ingehouden.

Van een 5e chauffeur werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. De man legde een positieve ademtest af, maar weigerde verder om een ademanalyse af te leggen (die geeft, in tegenstelling tot de ademtest, een precieze alcoholconcentratie aan) of bloedproef te ondergaan.

De politie zette tijdens de controle in Lille ook een auto aan de kant waarvan de bestuurder reed zonder rijbewijs. Het rijbewijs van de man was al ingehouden n.a.v. een eerder rijverbod. Bovendien legde de man gisteravond ook nog een positieve drugstest af.

In Oud-Turnhout tot slot werd de auto van een man ingehouden die een positieve ademtest had afgelegd, maar niet in het bezit bleek te zijn van een rijbewijs. (pol)