Ruben Geerts (23), alias DJ Woefbass uit Herentals is sinds begin februari gestart met een uniek DJ project, genaamd "Vlaanderen DJ Land".

Hij reist 5 weken lang door Vlaanderen om in elke provincie op zoek te gaan naar een unieke locatie om daar een DJ set te draaien. Met dit project wil hij DJ's, artiesten en muzikanten een hart onder de riem steken, maar ook bedrijven en organisaties steunen die het momenteel moeilijk hebben.

Voor zijn laatste locatie speelt hij een DJ set vanuit de grootste luchtballon van België in Eeklo.

Met "Vlaanderen DJ Land" trekt WOEFBASS vijf weken lang door Vlaanderen om in elke provincie op zoek te gaan naar een unieke locatie waar hij een DJ set kan draaien.

De focus met dit project is dat zowel DJ's, muzikanten en andere artiesten een hart onder de riem wordt gestoken, alsook bedrijven, verenigingen en andere organisaties die het door de Coronacrisis niet gemakkelijk hebben. Ook wil hij met deze steunactie organisaties binnen verschillende sectoren aanspreken.

De unieke locaties die gekozen zijn voor "Vlaanderen DJ Land" zijn plaatsen waar (bijna) nog nooit een DJ heeft opgetreden en is dan ook een locatie van organisaties die het momenteel financieel moeilijk hebben.

Zo worden zij met dit project in de belangstelling gezet en is het ook interessant voor de kijkers thuis om te zien hoe de situatie momenteel is op deze unieke locaties. Dit project is volledig op vrijwillige basis gebouwd.

Maar door de strengere Covid-maatregelen opgelegd door de overheid, moest het project tijdelijk stopgezet worden. Vorige maand waren de eerste versoepelingen van kracht gegaan waardoor het project terug kon voortgezet worden.

De laatste stop van Ruben is in Oost-Vlaanderen, waar hij een DJ set zal draaien in de grootste luchtballon van België in Eeklo. Voor de provincie Oost-Vlaanderen heeft WOEFBASS een samenwerking opgestart met Madou Ballonvaarten.

Dit is zeer uniek omdat bijna nog geen enkele DJ dit in België heeft gedaan. Ook veel luchtballonbedrijven lijden onder de crisis. Zij doen vaak investeringen in het aankopen van nieuwe luchtballonnen die zeer veel geld kosten. Om deze kosten te

kunnen compenseren, organiseren deze bedrijven luchtballonritten. Ook Madou Ballonvaarten doet dit. Zo hebben ze sinds kort de grootste luchtballon van België aangekocht waarin de opnames van de DJ set zullen plaatsvinden.

Op vrijdag 9 juli om 20u zal de laatste DJ set van "Vlaanderen DJ Land" vanuit de luchtballon op YouTube uitgezonden worden. Volg alles via www.vlaanderendjland.be.