Op tweede kerstdag organiseren de Davidsfonds-afdelingen van Noorderwijk-Morkhoven en Herentals opnieuw een kerstconcert met een heel eigen cachet. De klemtoon ligt namelijk op de samenzang van een selectie kerstliederen uit het rijke Vlaamse erfgoed.

Het opzet is de echte betekenis van Kerstmis in de verf te zetten, en een warm kerstmoment te creëren.

   Op een honderdtal plaatsen in Vlaanderen laten DF-afdelingen   Vlaamse kerstklassiekers weerklinken. Vorig jaar organiseerde DF- Herentals in samenwerking met DF Noorderwijk-Morkhoven een kerstsamenzang in de begijnhofkerk. Dit jaar heeft het evenement plaats  in de Sint-Niklaaskerk van de deelgemeente Morkhoven.

   De samenzang wordt ondersteund door het gemengd zangkoor Cum Amore onder leiding van Sander Hendrickx. Ludo De Ceuster begeleidt de kerstzang op het kerkorgel.

De gezangen worden bovendien visueel ondersteund door het gezelschap “Noorderwijkse Toneelvrienden”.

 

Iedereen krijgt een zangboekje met de partituren.

Na de samenzang zijn de aanwezigen welkom op een kerstdrank.

 

“U zijt wellekome” is een gratis evenement met  een goed doel.  De vrijwillige bijdrage voor de samenzang komt, na aftrek van de organisatiekosten, volledig ten goede aan De stem van ons geheugen.  Expertisecentrum Dementie Vlaanderen vzw en onze partner Koor & Stem willen met dit initiatief in Vlaanderen zangprojecten opstarten voor mensen met dementie.  Op die manier kan er op een positieve en stimulerende manier omgegaan worden met deze mensen.  “De stem van ons geheugen” is een uniek project voor de culturele sector en de welzijnssector, en verdient dan ook alle steun.

 

Wij hopen vele mensen op deze sfeervolle beleving in de kerstperiode te kunnen verwelkomen.

 

Onze besturen stellen er ook prijs op  de lezers nu al een vredige kerst en een voorspoedig nieuw- jaar toe te wensen.