Op woensdag 4 mei 2011 keert de wekelijkse markt voor het eerst na de heraanleg van het centrum van Westerlo terug naar de Grote Markt en de omliggende straten.

Om dat te vieren, organiseren de marktkramers de actie“1 jaar gratis”. Op de markten van 13 en 20 april en ook nog vandaag 27 april ontvangen bezoekers van de markt bij hun aankopen op de markt én bij de deelnemende winkels in het centrum van Westerlo een gratis deelnamekaart. Deze kaart moet vervolledigd van naam-en adres-gegevensgedeponeerd worden in de daarvoor bestemde bus op de nieuwe locatie van de markt op 4 mei tussen 8 en 12 uur.

Om 12 uur stipt zal Natalia een winnaar loten die voor elke woensdag van het jaar een bonnenpakket van 50 euro in de wacht sleept. De gelukkige kan met deze aankoopbonnen 52 woensdagen inkopen doen bij de marktkramers in Westerlo en bij de deelnemende winkels in het centrum van Westerlo. 1 jaar gratis winkelen is dus een prijs ter waarde van 2.600 euro.

Op de eerste markt die terug zal plaatsvinden binnen het centrum (4 mei) zal er muzikale omlijsting voorzien worden door oa. een optreden van de Dixieland Streetband.