In Balen heeft een wolf in de nacht van dinsdag op woensdag een kangoeroe opgegeten en een andere verwond. Dat meldt de natuurvereniging Landschap vzw woensdag.

Vermoedelijk gaat het om de Limburgse wolf August.

Dinsdag stelden Landschap vzw en de campagne "Welkom Wolf" nog dat er nagenoeg zeker een wolf aan het rondzwerven is in de Antwerpse Kempen, na waarnemingen in Lichtaart en Gierle, en twee dode schapen bij een boer in Zoersel.

Dinsdagnacht kwam daar nog bizar bewijsmateriaal bij: bij een particulier in Balen werd één kangoeroe gepakt en een andere verwond.

Jan Loos van Landschap vzw is ervan overtuigd dat een wolf de dader is. "Het dier kroop onder de omheining en nam één kangoeroe mee", licht hij het bizarre tafereel toe. "Het gaat om vrij kleine dieren, dus dat is voor een wolf geen probleem."

Het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek is ter plaatse voor DNA-onderzoek. Volgens Loos bestaat de kans dat het om de wolf August gaat. "Die werd in de afgelopen weken nog levend gespot in de omgeving. Maar het kan ook om een nieuwe wolf gaan."

Eind februari volgt er een voorlichtingsvergadering voor houders van schapen en andere dieren in de Antwerpse Kempen, om te leren hoe men zijn dieren tegen de wolf kan beschermen.

"Met schrikdraad kom je al ver", zegt Loos. "We raden mensen met dieren aan om een kijkje te nemen op www.welkomwolf.be voor advies rond preventie en het doorgeven van waarnemingen." (belga)  Foto Natuurpunt.