U bent hier

Woluwe-Zaventem - VC Herentals 2-3 : VC verdiende winst

Herentals
01.10.2017 - 18.42u
Door: Herman Gezelle

VC Herentals bracht verdiend de 3 punten vanuit Zaventem mee naar huis : 2-3.   De thuisploeg kwam erg snel op voorsprong (1-0, 4'), maar VC reageerde meteen langs Voorspoels die Van Looy kon bedienen, die vlot afwerkte (1-1, 12').

Zaventem haalde alles uit de kast en kwam opnieuw voor (2-1, 26').  Een sterke Bruyninckx zette de bordjes opnieuw in evenwicht (2-2, 40'), ook de ruststand.

Rood-wit kwam sterker uit de kleedkamers en kreeg meer veldoverwicht.  Haneveer deed na een snelle actie de meegereisde supporters juichen : 2-3 (62'). Ook de eindstand.

'We hebben het gevoel dat het spelniveau van Herentals stilaan terug naar de oude vorm groeit', zegt pr-VC Jan Deckers.

'Maar achteraan was het, in de schaduw van de luchthaven, regelmatig alarmfase rood, de afwezigheid van Spiessens zal daar zeker een rol in gespeeld hebben. Maar dezelfde alarmfase was er ook voor de thuisploeg. Het maakte de wedstrijd aardig om volgen maar ook spannend tot het laatste fluitsignaal. VC won zijn eerste aantreden op Brabantse bodem en vestigt zich in het peloton van het klassement.

We merkten vorige week al op dat Herentals reeds vroeg in de wedstrijd aan kansen geraakt. En dan valt geheid de naam Bruyninckx. In Zaventem was het niet anders. Reeds in de eerste minuut kreeg Stef op rechts de bal aangespeeld maar besloot overhoeks naast.

De klok was nog geen 60 seconden verder of Stef kreeg zijn tweede grote kans. Nu duwde hij, weer in vrije positie, op links de bal aan de verkeerde kant van het doel. Aan de overzijde ontsnapte de aalvlugge Ndinga Ngimbi te gemakkelijk aan de Herentalse defensie en werkte beheerst naast Vervoort af. In plaats van 0-2 stond het 1-0.

Rond de 10e minuut was de zeer bedrijvige Bruyninckx daar weer, maar doelman Alouachi bracht deze keer redding. Enkele minuten later was het dan toch zover. De bal kwam bij Voorspoels, die bediende Van Looy en Nico duwde zijn eerste van het seizoen tegen de touwen. 1-1

Het spel bleef snel op en neer gaan. In de 20e minuut, dom balverlies maar het schot van een Zaventemse aanvaller ging over. Aan de overzijde alweer Bruyninckx, maar weer naast. De Herentalse youngster wou absoluut scoren maar dat lukte alsnog niet.

Even voor het half uur een thuisaanval over rechts, voorzet en Ndinga Ngimbi mocht weer, naar ons gevoel, iets te simpel afronden. 2-1. Maar de bezoekers wilden niet gaan rusten met een achterstand. De laatste poging van de thuisploeg voor de rust stierf op de buitenkant van de paal

Aan de overzijde kreeg Bruyninckx de bal diep aangespeeld en lobde heel mooi doelman Alouachi. Stef had eindelijk zijn doelpunt beet en nog wel in "Dries-Mertens-stijl". 2-2. Meteen de ruststand.

Was het opgedragen of moesten de bezoekers noodgedwongen achteruit. Zaventem ging resoluut voor winst, maar moest oppassen voor de bezoekende tegenaanvallen. Haneveer eiste na de pauze een hoofdrol op. Amper enkele minuten na de rust werd Yannis diep gestuurd maar besloot naast.

De Herentalse verdediging stond nu beter maar af en toe waren er toch hete standjes voor het doel van Vervoort. Maar ook aan de overzijde moesten de verdedigers alle zeilen bijzetten.Even na het uur werd Haneveer weer diep aangespeeld.

Deze keer liet Yannis de kans niet onbenut. 2 -3 In de daarop volgende 15 minuten kreeg Yannis nog 3 goede mogelijkheden om zeker te zijn over winst. Gescoord werd er niet meer, ook niet door de thuisploeg. Op speeldag 2 ging dit Woluwe Zaventem winnen bij Bilzen met 4-6, een uitslag die vandaag zeker had overtroffen kunnen worden.

VC Herentals haalt zo 6 op 6 mede door een ijzersterke prestatie van zijn middenveld.

Doordat de laatste 4 in het klassement hun wedstrijd wonnen, troept alles terug samen.

VC Herentals telt, met nog 4 andere ploegen, 6 punten.

We zeggen het niet vaak maar toch een pluim voor de jonge beloftevolle scheidsrechter De Bruyne. Tot slot wensen wij de mensen van het bestuur van Woluwe Zaventem een dikke proficiat met hun warm ontvangst. Het mag ook eens onderstreept worden.

En volgende week, dan wordt er weer gevoetbald. Weer tegen een ploeg uit Brabant, nl. Sterrebeek. Aanvang om 15:00 u. op Sint Janneke.'

imageMeer nieuws

Zomertijd vannacht om 02u, klok 1 uur vooruit zetten

Zomertijd vannacht om 02u, klok 1 uur vooruit zetten
Internationaal | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 28.03.2020 - 15.36u

Hulpdiensten zoeken extra versterking van vrijwilligers

Hulpdiensten zoeken extra versterking van vrijwilligers
Geel | Herentals | Kempen regio 28.03.2020 - 15.34u

2e Schlagerhei schuift een jaar op

Heist op den Berg 28.03.2020 - 10.24u

PV opgesteld voor spugen op etenswaren in supermarkt

PV opgesteld voor spugen op etenswaren in supermarkt
Geel | Kempen regio | Laakdal regio 28.03.2020 - 10.18u

Afvalbrandje aan oude stal in Gerheze

Herentals | Olen 27.03.2020 - 22.24u

Hasselts bedrijf haalt 500.000 FFP2-mondmaskers naar België, ook voor OPZ Geel

Hasselts bedrijf haalt 500.000 FFP2-mondmaskers naar België, ook voor OPZ Geel
Geel | Kempen regio | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 27.03.2020 - 22.21u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto