U bent hier

Wolvenlezing door natuurvereniging Landschap vzw

Mol
26.02.2018 - 18.19u
Door: Mark Jaspers

Er is geen dier waarover zoveel fabels de ronde doen als de wolf. Om waarheid van mythe te onderscheiden, organiseert Landschap vzw – de natuurvereniging achter het Meldpunt Wolven –regelmatig lezingen over de wolf en zijn actuele verspreiding in Europa.

Met de komst van de Duitse wolvin Naya naar Leopoldsburg-Beringen-Hechtel en de eerste wolvenaanval op schapen in Meerhout wordt de comeback van de grote carnivoren plots wel heel erg tastbaar...

Op vrijdagavond 2 maart 2018 geeft Jan Loos van Landschap vzw een wolvenlezing in Ecocentrum De Goren in Mol. Uiteraard schetsen we een portret van de Europese wolf en kaderen we de wolf in de algemene 'wildlife comeback' in Europa.

Na de pauze staan we stil bij enkele concrete vragen – 'Is de wolf gevaarlijk voor de mens?', 'Hoe bescherm ik mijn vee?'... – die leven bij heel wat mensen. Na de lezing maken we eveneens tijd voor een vragenronde. De ruime brochure 'Welkom wolf' neem je achteraf gratis mee naar huis!

Info

Een ticket voor de lezing 'Welkom wolf' kost 6 euro per persoon (leden van Landschap vzw) of 8 euro per persoon (niet-leden Landschap vzw). Kinderen jonger dan 12 jaar wonen de lezing gratis bij. Tickets bestellen? Stuur dan een mail naar wolven@landschapvzw.be.

www.welkomwolf.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto