U bent hier

(W)Onderwijs : 'Elke stap telt' op sponsortocht voor het goede doel

Herentals
31.03.2015 - 14.15u
Door: Herman Gezelle

Gedurende het ganse schooljaar besteden (W)Onderwijs als vrije school de nodige aandacht aan diverse pastorale acties. Tijdens de vastenperiode van dit jaar willen ze hun beste beentje voorzetten voor twee goede doelen.

Raf Stevens, adjunct-directeur :'De veertigdagentijd biedt ons immers de kans om meer verbonden te kunnen leven. Als school willen we die verbondenheid dit jaar uitdrukken door met de school op pad te gaan. We gaan op sponsortocht om centen te kunnen verzamelen voor Liv en 'Eurocomité Pakistan'.

- Liv zit in het tweede leerjaar van onze school (W)Onderwijs en lijdt aan een zeldzame vorm van leukemie. De kosten van haar behandeling lopen hoog op.
- 'Eurocomité Pakistan' wil Pakistaanse families motiveren om hun kinderen naar school te sturen. Niet makkelijk, want in Pakistan zorgen kinderen mee voor het gezinsinkomen. Door de kinderen naar school te sturen kan de gezinssituatie verbeteren. Concreet gaat onze bijdrage naar de renovatie en uitbreiding van een Pakistaans schooltje met bijhorend internaat.

Met het stappen van de sponsortocht willen we met (W)Onderwijs ons steentje bijdragen tot de goede werking van deze twee goede doelen.

De (W)Onderwijze sponsortocht zal gewandeld worden op donderdag 2 april, 10.30 u.

Beide projecten werden vooraf in de school duidelijk toegelicht zodat alle leerlingen goed geïnformeerd aan de sponsortocht kunnen beginnen.

De kinderen gaan op zoek gaan naar sponsors bij familie, kennissen, vrienden, buren, ... met de vraag om hen financieel te steunen voor hun sponsortocht door Herentals. Per kilometer wordt een bepaald bedrag afgesproken en afhankelijk van de afstand van de tocht wordt dit verder 'opgeteld'.

De kinderen van de laatste kleuterklas, het eerste en het tweede leerjaar wandelen een sponsortocht van 3 km, de kinderen van het derde en vierde leerjaar stappen 5 km en de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar zullen 8 km voor hun rekening nemen. Deze wandelingen zijn uitgestippeld langsheen mooie en rustige wandelpaden.

Ook de (W)Onderwijze ouderraad draagt bij tot het welslagen van dit mooie opzet. Tijdens de sponsortocht doorheen Herentals zullen de kinderen door de ouderraad voorzien worden van een dorstlesser en een stukje fruit.

imageMeer nieuws

Toch wat stormschade door onweer in de Kempen Neteland : morgen meer regen

Toch wat stormschade door onweer in de Kempen Neteland : morgen meer regen
Heist op den Berg | Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 19.05.2022 - 12.25u

Het Landschip vaart langs kruiwagenfontein in Herentals

Het Landschip vaart langs kruiwagenfontein in Herentals
Herentals | Nationaal | Neteland 19.05.2022 - 08.44u

5 lokale ondernemers als nieuwe ambassadeurs van Landschapspark de Merode

5 lokale ondernemers als nieuwe ambassadeurs van Landschapspark de Merode
Kempen regio | Vlaanderen | Westerlo 19.05.2022 - 08.21u

Herentalse versmarkt organiseert wijnfestival nu zaterdag

Herentalse versmarkt organiseert wijnfestival nu zaterdag
Herentals | Kempen regio | Neteland 18.05.2022 - 18.09u

KBVB investeert in 40 buurtvoetbalpleintjes - Lier bijt de spits af

KBVB investeert in 40 buurtvoetbalpleintjes -  Lier bijt de spits af
Kempen regio | Lier regio | Nationaal 18.05.2022 - 17.57u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto