Op dinsdag 1 september gaat het nieuwe schooljaar van start.  In basisschool (W)Onderwijs te Herentals zal dat niet onopgemerkt voorbijgaan. De oudste leerlingen (4de, 5de en 6de leerjaar) zullen deze eerste schooldag verrast worden met een heuse 'intrede beach party'. Vooraleer ze toegelaten kunnen worden tot de beach party moeten ze eerst de security passeren en wandelen ze verder door de met posters versierde ingang.

Vervolgens krijgen ze een flyer, een inkomstempel en een bonnetje dat ze kunnen ruilen aan de kindvriendelijke cocktailbar. Vanzelfsprekend is er aangepaste muziek voorzien. Als apotheose wordt er een 'countdown' georganiseerd om af te kunnen tellen naar de start van het nieuwe schooljaar.

De leerlingen van het 1ste, 2de en 3de leerjaar zullen op de rode loper de schoolpoort kunnen binnenwandelen. Op de speelplaats klinkt leuke muziek en zullen de kinderen klaargestoomd worden met een heuse 'ochtendgymnastiek'. Onze eerste-, tweede- en derdeklassers kunnen zo op ludieke wijze de eerste schooldag aanvangen.

Ook onze kleutertjes zullen op een leuke manier het schooljaar kunnen beginnen. Op de kleuterspeelplaats zullen ze langsheen de rode loper en de passende ballonnen verwelkomd worden. Op de speelplaats zien ze vervolgens een echt springkasteel klaarstaan. Vooraleer in de namiddag naar huis te gaan, zingen ze met z'n allen het sportlied.

Het nieuwe schooljaar, (W)Onderwijs is er klaar voor!