U bent hier

Woninginbraken blijven dalen in politiezone Geel-Laakdal-Meerhout

Geel
11.10.2018 - 09.38u
Door: Mark Jaspers

De eerste negen maanden van dit jaar registreerden we in onze politiezone 36 pogingen en 97 daadwerkelijke inbraken in woningen. Dit is een daling van 19 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In de gemeenten Geel en Meerhout is het aantal woninginbraken nog sterker gedaald, namelijk met 24 procent. In Laakdal bleef dit aantal gelijk.

Minder inbraken en pogingen

Van januari tot en met september dit jaar stelde de politiezone 133 inbraken vast, waarvan 36 pogingen. In dezelfde periode van 2017 lag dit aantal hoger met in totaal 164 inbraken. Bij zo'n 52 daarvan bleef het bij een poging. Enkel in de maand januari van dit jaar was er een piek met 36 inbraken.

In de gemeenten Geel en Meerhout is er zelfs een daling van 24 procent. In Laakdal is het aantal inbraken hetzelfde gebleven.

Meer inbraken overdag en in het weekend

Nogmaals willen we benadrukken dat de meeste inbraken vooral in de namiddag (14-16 uur) en de vroege avond (17-20 uur) gebeuren. Slechts 26 procent van de woninginbraken vindt tijdens de nachtelijke uren (22-6 uur) plaats. Overigens gebeurt één derde van de inbraken in het weekend. Vooral zaterdag blijkt een 'populaire' dag voor inbrekers.

Buit

Inbrekers hebben het voornamelijk gemunt op geld en juwelen (halskettingen, ringen, horloges, armbanden en oorbellen).

Horen, zien en melden

Ook al merken we een daling, betekent dit niet dat we op onze lauweren moeten rusten. Veiligheid is een gedeelde zorg en daarom rekenen we op onze inwoners die de oren en ogen van de politie zijn. Zie of hoor je iets verdacht, wacht dan niet en meld dit onmiddellijk aan de politie via 101 of via het nummer 014 56 47 00 van de politiezone.

Als politie beoordelen we de melding en sturen, wanneer nodig, zo snel mogelijk een politieploeg ter plaatse. Als een politieploeg niet nodig is ter plaatse blijft elke melding waardevolle informatie om later mogelijk als puzzelstuk te dienen bij het oplossen van criminele feiten. Zo hebben we verschillende zaken kunnen oplossen dankzij informatie van onze inwoners.

Veiligheid is een gedeelde zorg!

Samenwerken aan het voorkomen van inbraken loont!

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto