U bent hier

Woningverkoop 8 procent gestegen in september

Nationaal | Vlaanderen
16.09.2014 - 18.56u
Door: Herman Gezelle

In de maand september is de verkoop van woningen in vergelijking met vorig jaar met 8 procent gestegen in ons land. Die stijging is te verklaren door de nieuwe woonbonus die vanaf volgend jaar van kracht is. Dat zegt Bart van Opstal van de Federatie van het Belgisch Notariaat in het Radio 1-programma "Vandaag".

De hervorming van de woonbonus door de Vlaamse regering gaat in vanaf 2015. Concreet betekent dat wie vanaf volgend jaar leent om een woning te kopen, minder fiscaal voordeel krijgt. "Dat gaat over enkele honderden euro's. Maar dat loopt op, want je moet rekenen maal zoveel jaar aflossing", zegt Van Opstal.

De Federatie van het Belgisch Notariaat stelt vast dat er nu een huizenjacht is. Zo zijn er 8 procent meer vastgoeddossiers omdat iedereen dit jaar nog wil kopen om zo nog maximaal van de woonbonus te kunnen genieten. Ook de sector van vastgoedmakelaars bevestigt dat de verkoop van woningen en appartementen in stijgende lijn is.

De Federatie van het Belgisch Notariaat verwacht zelfs de komende weken en maanden nog een stijging in de verkoop van vastgoed, en dan een terugval in 2015. (vrt)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto