De raadsleden in Olen bespreken woensdagavond de gewijzigde rooilijn en het wegtracé van deel 2 van de verkaveling Bankloop door Kleine Landeigendom.


Drie blokken van vijf woningen
Na de voltooiing van fase 1 met 16 koopappartementen (bouwvergunning 2008) en een aanvullende fase 1 met 4 koopappartementen (bouwvergunning 2011) liggen nu de plannen klaar voor fase 2 van het project Bankloop aan de Lichtaartseweg in Sint-Jozef-Olen van de huisvestingsmaatschappij De Kleine Landeigendom.

In fase 2 worden 15 geschakelde koopwoningen voorzien in het binnengebied achter het ondertussen gerealiseerde appartementencomplex. Concreet bestaat het project van fase 2 uit drie blokken van telkens vijf geschakelde woningen gelegen rond een binnenplein.

Toegangsweg
Het is de bedoeling dat de bouwvergunning voor fase 2 afgeleverd wordt tegen eind maart. Dat is een bevoegdheid van het schepencollege. Vooraf moet nog de rooilijn en het wegtracé naar het binnengebied vastgelegd worden. Dat laatste is een bevoegdheid van de gemeenteraad, die zich daarover moet uitspreken op 6 maart.

De toegangsweg naar het binnengebied heeft een breedte van 6 meter en bestaat uit licht grijze waterdoorlatende klinkers. Tevens voorziet men naast de toegangsweg ter hoogte van de reeds bestaande bebouwing een strook van 2 meter die bestaat uit grasdals en die voorzien is als strook voor de nutsvoorzieningen.

Voor de parking (8 wagens) voorziet men kiezel in honingraatstructuur. De toegangsweg geeft zoals gezegd uit op een plein. Binnen de over te dragen openbare ruimte worden ook 5 bomen ingeplant. Verder bevat het project 2 wadi’s, waarvan de overloop voorzien is naar de Bankloop.

Nieuw fietspad
Ondertussen geldt ook nog altijd de belofte om in samenwerking met De Kleine Landeigendom een nieuw fietspad aan te leggen langs de Lichtaartseweg aan de kant van het appartementencomplex.

Dat fietspad zal lopen van de Meirenstraat tot aan de beveiligde oversteek aan de kerk en zal de fietsveiligheid aanzienlijk verhogen voor de schoolkinderen die dagelijks vanuit de Meirenstraat naar de Toermalijn moeten fietsen.

Om te vermijden dat het fietspad al onmiddellijk zou kapotgereden worden na de aanleg achten we het wel wenselijk om met de aanleg daarvan pas te starten na de realisatie van het binnengebied.

Als eenmaal dit project zal gerealiseerd zijn hebben we meteen al zo goed als het volledige bindend sociaal objectief gerealiseerd dat de Vlaamse overheid ons oplegt tegen uiterlijk 31/12/2020.

Van de 36 te realiseren koopwoningen blijft er dan nog één te realiseren. Voor de sociale huurwoningen (42) en sociale kavels (2) hebben we het bindend sociaal objectief ondertussen al gehaald.