Word je al wat ouder, of heb je een beperking en dringen woningaanpassingen zich op?

Kom dan op dinsdag 11 april naar Woonwinkel+ in het lokaal dienstencentrum in Ten Hove, Jakob Smitslaan 28. Tussen 10 en 12 uur maken we je wegwijs in de wirwar van regels, premies en diensten waarmee je te maken krijgt. Woonwinkel+ vindt elke tweede dinsdag van de maand plaats.

Woonwinkel+ is er voor alle senioren en mensen met een beperking uit onze gemeente. Deskundige vrijwilligers uit de seniorenraad luisteren naar je vraag en bekijken samen met jou wat de meest geschikte oplossing is. Met de informatie die je van hen krijgt, ga je nadien zelf aan de slag. Je hoeft vooraf geen afspraak te maken.

Woningaanpassing

Een traplift, bredere deuropeningen, een inloopdouche, ... maken het leven soms heel wat eenvoudiger voor ouderen of mensen met een beperking. Voor sommige woningaanpassingen ontvang je een premie, moet je een stedenbouwkundige vergunning aanvragen of een architect raadplegen.

Samenwerking met andere diensten

Woonwinkel+ werkt nauw samen met de gemeentelijke dienst voor ruimtelijke ordening en stedenbouwkundige vergunningen. Ook de Molse Bouwmaatschappij en het Kempens woonplatform ondersteunen dit initiatief. De samenwerking zorgt voor een gerichte doorverwijzing en bundelt alle informatie op één plaats.

Meer info:

dienst seniorenplus, 014 33 16 00, dienstseniorenplus@gemeentemol.be

dienst welzijn, 014 33 16 89, welzijn@gemeentemol.be

www.ocmwmol.be