40 jaar geleden startte woonzorgcentrum (WZC) Berkenhof in Heist-op-den-Berg als rustoord met zijn dienstverlening. Vandaag de dag staat WZC Berkenhof er nog steeds. Samen met 120 medewerkers en tal van vrijwilligers wordt er de klok rond zorg gedragen voor 104 bewoners.

Deze zorg wordt verzekerd door: verpleging en verzorging – schoonmaak – technisch onderhoud – animatie – kiné en ergotherapie – administratie – sociale dienst – directie – logistiek – keuken...

Het woonzorgcentrum wil nu specifiek zijn keukenploeg graag in de bloemetjes zetten. Dankzij hun jarenlange inzet, in samenwerking met externe keukenuitbater Sodexo, is OCMW Heist-op-den-Berg opnieuw eigenaar geworden van een 'Smiley' die werd toegekend door het Federaal Agentschap voor Voedselveiligheid (FAVV).

Dit label bewijst dat WZCV Berkenhof volledig voldoet aan de strenge normen die vooropgesteld worden door dit agentschap inzake voedselveiligheid. De Smiley toont aan dat binnen het woonzorgcentrum een geloofwaardig systeem van hygiëne toegepast wordt met betrekking tot de voedselketen.

Een Smiley wordt uitgereikt voor een periode van drie jaar en wordt voorafgegaan door een strenge screening door middel van een audit.

Sinds de opstart van dit controlesysteem is WZC Berkenhof er telkens in geslaagd om bij een herkeuring een nieuwe toekenning te krijgen.

We mogen dan ook met trots zeggen dat wij bij de eersten in de sector van de grootkeukens zijn die voor de vierde maal op rij dit label wereldkundig mogen maken.

Deze erkenning vieren wij samen met onze medewerkers van de keuken en onze externe partner Sodexo op woensdag 20 december met een etentje. Dan is het aan hen om op hun beurt verwend te worden door een andere keukenploeg .