U bent hier

Woonzorgcentrum De Wijngaard maakt zich klaar voor de toekomst

Grobbendonk
28.04.2021 - 17.32u
Door: Mark Jaspers

Het snel veranderend zorglandschap brengt heel wat uitdagingen met zich mee. Om deze uitdagingen het hoofd te bieden en ons als lokaal bestuur klaar te maken voor de toekomst wordt de werking van woonzorgcentrum De Wijngaard ondergebracht in een welzijnsvereniging. Met deze positieve evolutie kiest het lokaal bestuur voluit voor de toekomst van de zorg in haar gemeente.

Onze kwaliteitsvolle zorg blijft gegarandeerd maar door legislatuuroverschrijdend te werken kunnen we ook groeien en ons aanbod ouderenzorg verder uitbouwen, om zo een nog beter antwoord te bieden aan de huidige en toekomstige uitdagingen van vergrijzing en verzilvering in onze gemeente.

'Het gaat hier niet over een vorm van privatisering,' benadrukt Martine Taelman, schepen van Zorg en Gezondheid. 'De link en binding met het waakzame lokale bestuur blijft duidelijk aanwezig. De verkozen raadsleden zullen naast experten een beslissende hebben binnen de raad van bestuur. De kortere beslissingslijnen zullen ervoor zorgen dat er sneller op veranderingen kan ingespeeld worden.'

Voor de bewoners van het woonzorgcentrum en onze personeelsleden verandert er niets. De wijziging van de beheersvorm van het woonzorgcentrum is een juridische aangelegenheid, die zich voornamelijk achter de schermen zal voltrekken. Alle bewoners kunnen nog steeds rekenen op onze warme zorg met hetzelfde personeelskader en dit aan dezelfde gekende prijsvoorwaarden.

De volgende maanden zal het lokaal bestuur, in samenwerking met de directie en medewerkers van het woonzorgcentrum, de nodige voorbereidingen treffen om deze welzijnsvereniging verder op te starten en vorm te geven. Het doel is om tegen 1 juli 2022 als een meer zelfstandige maar nog steeds publiekrechtelijke organisatie de weg in het zorglandschap te kunnen verderzetten.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto