U bent hier

Woonzorgcentrum Ten Hove krijgt dikke pluim tijdens Kappa-controle

Mol
26.06.2018 - 11.50u
Door: Mark Jaspers

Het woonzorgcentrum in Ten Hove ontving een hele reeks positieve opmerkingen van de controleartsen tijdens de Kappa-controle. De positieve reacties gingen over de omgang van het personeel met de bewoners.

De Kappa-controle is een controle waarbij het RIZIV nagaat of de doorgegeven zorggraad van de bewoners overeenkomt met de effectieve zorgbehoefte. Het woonzorgcentrum scoorde hierop bijzonder goed.

De Kappa-controle wordt uitgevoerd door een aantal dokters, die naast de feitelijke controle niets dan lof hadden over het woonzorgcentrum. De manier waarop het personeel van het woonzorgcentrum omgaat met haar bewoners en hun grote engagement mochten op heel wat complimenten rekenen. Daarnaast verbaasde het hen hoe goed personeelsleden hun bewoners kennen.

Wat is een Kappa-controle?

Woonzorgcentra moeten voldoen aan heel wat regelgeving. De controle ervan gebeurt op verschillende vlakken en door verschillende instanties. Zo vond onlangs de Kappa-controle plaats.

Dit is een controle waarbij het RIZIV controleert of de doorgegeven zorggraad van de bewoners overeenkomt met de zorgbehoefte die deze bewoners in realiteit hebben. Dit omdat er financiële middelen en subsidies toegekend worden op basis van de zorgbehoefte.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto