Wat als een jonge ondernemende bakker en een gezondheidsgoeroe de handen in elkaar slaan? Dan ontstaat er een lekker en gezond brood. Bakker Yannick Smets en fitheidscoach Frédéric Heylen gingen samen aan het experimenteren met ingrediënten en kwamen tot een overheerlijk brood dat zelfs perfect kan gegeten worden zonder beleg.

In tegenstelling tot wat er in vele media wordt beweerd is brood niet ongezond en ook niet per se een dikmaker. Vaak is het meer de combinatie tussen brood en beleg...Vermits Fré Heylen met WordFit al jaren de strijd aangaat met de vele fabels die er de ronde doen omtrent alle aspecten van een gezonde, energiek en dus fitte levensstijl, ging hij ook deze hardnekkige fabel uit de weg.

"In de kookworkshops die we regelmatig aanbieden in onze studio te Bouwel, hadden we bijvoorbeeld al eens havermoutpistoletjes gemaakt", zegt Heylen. "Ook schreven we voor onze populaire blog een artikel hierrond. Het artikel omtrent het feit of brood nu al dan niet ongezond en een dikmaker is, werd ondertussen al meer dan 10 000 maal gelezen."

Maar nu is het dus tijd voor een volgende stap. Samen met Yannick Smets van bakkerij Lulu, met vestigingen in Herentals en Olen, creëerde Fré een heus WordFit-brood. "In eerste instantie bieden we de broden eerst enkel te koop aan in onze bakkerijen en zijn ze, op bestelling, ook te verkrijgen in de WordFit-studio te Bouwel", aldus Smets.

Indien er interesse komt van andere bakkers, wordt er in een volgende fase bekeken of het een optie is om het WordFit-brood ook op andere plaatsen te gaan verkopen.