U bent hier

Worldline zet zich schrap voor drukke winkeldagen

Vlaanderen
19.12.2015 - 15.28u
Door: Herman Gezelle

Worldline, de beheerder van het elektronische betaalverkeer in ons land, doet er dezer dagen alles aan om een herhaling van het fiasco van twee jaar geleden te vermijden. Op 23 december 2013, één van de drukste winkeldagen van het jaar, viel het systeem uit. Worldline kondigde toen aan dat het zou investeren in een backupsysteem.

Het is de nachtmerrie van alle winkeliers én van iedereen die op het laatste moment een kerstcadeautje wil kopen: betaalkaarten die het niet doen.

Sinds twee jaar zijn we ons daar in België van bewust, door de grote storing die het betalingsverkeer lam legde op de drukste shoppingdag van het jaar. Volgens een schatting van ondernemersorganisatie kostte dat de handelaars toen 51 miljoen euro.

"Geel belangrijke dagen voor zowel handelaren als consumenten", zegt Bram Boriau van Worldline. "Daarom hebben we er de voorbije maanden alles aan gedaan om alle elementen van het elektronisch betalen te testen. We hebben verbeteringen en versterkingen aangebracht." (vrt)

imageMeer nieuws

Veertien speelstraten tijdens de zomervakantie

Geel 17.06.2019 - 11.53u reading time7min

Deze zomer worden er in Geel 14 speelstraten georganiseerd. Een speelstraat geeft buren de kans om bij te praten, samen iets te drinken en elkaar beter te leren kennen. Bovenal krijgen kinderen vrij spel: voor één keer moeten ze geen rekening houden met het verkeer en kunnen ze naar hartenlust spelen in hun straat.

deSter is zesde genomineerde voor Prijs Ondernemen 2019

Kempen regio 17.06.2019 - 09.27u reading time6min

deSter uit Hoogstraten is het zesde bedrijf dat kans maakt op de Prijs Ondernemen 2019. Dat maakt Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen vandaag bekend. deSter is een wereldspeler op het vlak van luchtvaartcatering, en ze leveren ook 300 miljoen stuks plastic messen, vorken en borden aan McDonalds.

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto