Mathieu van der Poel heeft de cross in Ruddervoorde gewonnen. Wout van Aert hing voortdurend op een handvol seconden, maar kraakte in de laatste ronde. Sweeck werd op ruime afstand derde. Van der Poel blijft ongeslagen in de Superprestige.

De wereldkampioen dartelde het snelst in de weide, die er wat glibberig bij lag door de regen. Tot halfweg de race verroerden Van Aert en Van der Poel elkaar van geen vin.

Maar toen Van Aert plots de materiaalzone indook, was Van der Poel gaan vliegen. De wereldkampioen kreeg snel 8 seconden aangesmeerd, maar bleef zwoegen en ploegen.

Van Aert: "Stomme fietswissel had ik niet mogen doen"

Wout van Aert legde zich neer bij zijn 2e plaats. "Van der Poel was vandaag gewoon sterker", reageerde de wereldkampioen na afloop.

"Vooral met zijn versnellingen bergop maakte hij het verschil. Dit was geen parcours om in elkaars wiel te plakken. Mathieu nam meestal de koppositie en kon telkens een kloofje slaan."

"Maar ik ben ook wel een beetje teleurgesteld. Die stomme fietswissel had ik nooit mogen doen. Ik wou een propere fiets, maar Mathieu mag je op die manier nooit 50 meter geven." (vrt)

Uitslag
1. Mathieu van der Poel (Ned) in 1u05'18"
2. Wout van Aert op 29"
3. Laurens Sweeck 54"
4. Kevin Pauwels 1'09"
5. Jens Adams 1'22"
6. Toon Aerts 1'52"
7. David van der Poel (Ned) 2'00"
8. Tim Merlier 2'07"
9. Klaas Vantornout 2'11"
10. Dieter Vanthourenhout 2'13".