Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Wout van Aert als kopman naar de Olympische Spelen: wegrit én tijdrit

Wout van Aert in Spanje met een van z'n trouwste fans Sonja Engelen uit Herentals

Bondscoach Sven Vanthourenhout heeft de Belgische selectie voor de Olympische Spelen bekendgemaakt. Wout van Aert neemt samen met Remco Evenepoel de rol van kopman op zich. Tiesj Benoot en Jasper Stuyven maken de selectie helemaal rond.

Op zaterdag 27 juli nemen Van Aert en Evenepoel deel aan de Olympische tijdrit. Dit parcours, dat 32,4 kilometer beslaat, bestaat voornamelijk uit rechte en vlakke stukken. Hoewel onze Belgische kopmannen uitblinken in tijdritten, is het parcours niet erg technisch en draait het vooral om snelheid.

Een week later staat de wegrit op het programma voor het Belgische team. Van Aert, Evenepoel, Benoot en Stuyven zullen een afstand van 273 kilometer afleggen, met de finishlijn in de buurt van de Eiffeltoren.

"Remco en Wout hebben al veel voor de Belgische wielerfederatie betekend, met acht internationale medailles op hun naam. Dit is een opmerkelijke prestatie en zeker niet vanzelfsprekend," zei bondscoach Vanthourenhout tijdens de persconferentie. "Ons doel is om een medaille te veroveren."

Foto : Wout van Aert op stage in Spanje.  Eén van z'n trouwste fans Sonja Engelen uit Herentals wenst Wout véél succes in Parijs OS  -  foto SE (archief NNieuws).

Wout van Aert in Spanje met een van z'n trouwste fans Sonja Engelen uit Herentals

Deel dit artikel