U bent hier

Wout van Aert is Flandrien, Lotte Kopecky Flandrienne van 2020

Herentals | Kempen regio | Lille | Nationaal | Vlaanderen
28.11.2020 - 00.17u
Door: Lex Verellen

Wout van Aert is door zijn Belgische collega-renners net als vorig jaar tot Flandrien van het Jaar verkozen. Na zijn topjaar had niemand anders verwacht. Flandrienne van het Jaar is - voor het eerst - Lotte Kopecky. Ze won onder meer het BK en een rit in de Giro Rosa.

Door corona organiseerde de krant Het Nieuwsblad geen groots gala om haar jaarlijkse wielerprijzen uit te reiken. Die bleven dit jaar ook beperkt tot 2: enkel de hoofdprijs van Flandrien en Flandrienne van het Jaar.

Geen Internationale Flandrien, geen Ploegmaat van het Jaar, geen Trofee Patrick Sercu, geen Beste belofte, geen Beste junior en geen Beste nieuweling.

Van Aert won vorig jaar met 1 punt van Remco Evenepoel, nu was de top 2 hetzelfde, maar het verschil veel groter. Evenepoel won dan wel de 4 rittenkoersen waar hij aan deelnam in 2020, maar viel dan onfortuinlijk in de Ronde van Lombardije, waardoor zijn seizoen er vroegtijdig opzat.

Niemand kon zo voorbij aan Van Aert, die de beste was in Milaan-Sanremo, Strade Bianche en 2 ritten in de Tour.

Op het WK in Imola graaide hij bovendien in weg- én tijdrit het zilver mee. En bijna had hij ook nog de Ronde van Vlaanderen gewonnen.

In 2021 is het uitkijken naar de baby én naar het WK in eigen land: "Ik heb het parcours in Leuven al stiekem verkend", verklapte Van Aert. "Ik kende er immers nog enkele klimmetjes niet. (VRT NWS)

Flandrien
1.Wout van Aert637 punten
2.Remco Evenepoel475
3.Yves Lampaert338
4.Tim Wellens322
5.Jasper Philipsen

298

Flandrienne
1.Lotte Kopecky187 punten
2.Jolien D'hoore155
3.Shari Bossuyt84
4.Sanne Cant48
5.Jesse Vandenbulcke26
imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto